Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Eylül 2013 Çarşamba

PORTAKALLI TAVUK GÖĞÜSÜ


 
 
Sevgili arkadasim Hatice'den....
 
 
Malzemesi

yarım paket margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
4 su bardağı süt
1 paket kremşanti
1 paket vanilya

Portakalsosu:

4 adet portakal
1 çaybardağı tozşeker
1 çorba kaşığı buğday nişastası
 
1. Derin bir tencerede margarini eritip unu kavurun. Sütle şekeri ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Muhallebimiz göz göz olunca ocaktan alın, mikserle dikkatlice 10-15 dakika çırpın. Çırparken 1 paket vanilya ve 1 paket kremşantiyi ilave edin.
 

2. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Diğer yandan portakalları sıkın ve çekirdeklerini ayırın. Portakal suyu tortusu ile beraber tencereye alınır, üzerine tozşeker ve nişasta ilave edilip karıştırılır. Yine göz göz olana kadar pişirilir ve ocaktan alınır.
 

3. Portakallı sos kasedeki muhallebilerin üstüne paylaştırılır ve arzuya göre fındık içi, damla çikolata veya hindistan cevizi ile süslenir. Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok: