Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Eylül 2013 Pazar

PATATESLİ KAVURMALI BÖREK

 

12 kişilik
Malzemesi
6 adet yufka
yarım paket margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
İç harçı:
8 adet haşlanmış patates
3 adet sivribiber
1 kase kavurma
tuz, karabiber, pulbiber
 
1. Sivribiberleri ince ince doğrayın, patatesleri ezin ve derin bir kaba alın. Kavurmayı, sivribiberleri, tuzu ve baharatları patateslere ilave edip karıştırın.
2. Margarini eritin, sıvıyağı ve 1 su bardağı suyu ilave edip çırpın. Yufkaları 12'şer dilimlere bölün. Margarinli karışımdan bir yufka dilimin üzerine sürün ve üzerine tekrar bir dilim yufka koyup, onunda üzerine margarinle karışımdan sürün. Margarin karışımlı 2 kat yufka dilimine geniş tarafına patatesli harçdan koyun ve sigara böreği gibi sarın. Bu işlemi bütün yufka dilimleri bittirene kadar tekrarlayın.
3. Börekleri tepsiye yerleştirdikten sonra 1 saat buzdolabında bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp arzuya göre susam yada çörekotu serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: