Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Eylül 2013 Salı

COCO STARLI MUFFİN


Bilhassa çoçukların sevdiği bir kek yani muffin tarifi. Bu sefer sade çikolata ile değil de hindistan cevizili çikolata ile yaptım, güzel oldu. Böyle farklı çikolatalar ile değişik lezzetler elde edebilirsiniz.
6 kişilik
Malzemesi:
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1,5 türk kahve fincanı hindistan cevizi rendesi
2 tane coco star çikolata
1 yumurta
1 su bardağı tozşeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
Süslemek için:
150 gr sütlü çikolata (parçalara ayrılmış)
3-4 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi

1. Fırını 180 derece ayarlayıp ısıtın. Bir kapta ilk önce kuru malzemeler yani un, kabartma tozu, hindistan ceviz rendesi ve minik parçalara doğranmış coco star çikolataları ilave edilip harmanlanır.
2. Daha büyük bir kapta yumurta, tozşeker, sıvıyağ ve süt iyice çırpılır. Üzerine yavaşca kuru malzeme karışımı ilave edilir ve yavaşca çırpılır. Yağlanmış muffin kalıbına yada kağıt kalıplara hamuru paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
3. Muffinler soğunca, benmari usulü ısıtılmış çikolata ile üzeri kaplanır ve hafif donunca hindistan cevizi rendesi ile süslenir.
Benmari usulü: Çikolataları ufak bir kaba alın, kabıda su dolu tencereye içine yerleştirin. İçine kesinlikle su kaçırmamaya dikkat etmeniz gerekir. Tencereyi kısık ateşe alın ve çikolatayı ara sıra karıştırın. Çikolata kullanmaya hazır hale gelir.

Hiç yorum yok: