Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Eylül 2013 Pazar

HAŞHAŞLI MİLFÖY BOHÇASI


MOHNPLUNDER
 
6 kişilik
Malzemesi
500 gr milföy
1 yumurta
1 çorba kaşığı süt
 
Haşhaşlı harç için:
125 ml süt
1 çorba kaşığı margarin
125 gr öğütülmüş haşhaş
3/4 çay bardağı tozşeker
yarım çay bardağı doğranmış badem
 
Yoğurtlu harç için:
50 gr yumşamış margarin
yarım çay bardağı tozşeker
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı
125 gr Quark yada süzme yoğurt
yarım limonun kabuk rendesi ve suyu
3/4 çay bardağı kuru üzüm
 
1. Milföyler oda sıcaklığında bekletilir, yumurta sarısı ve akı ayrılır.
Haşhaşlı harç için süt tencereye alınır ve margarin ile tozşeker ilave edilir. Kısık ateşte şeker erinceye kadar karıştırılır. Haşhaşda ilave edilir ve kısık ateşte koyulaşana kadar bekletilir. Ateşden alınıp bademlerde ilave edilip bekletilir.
2. Diğer yoğurtlu harç için margarin, tozşeker, vanilya ve yumurta sarıları köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Daha sonra Quark yada süzme yoğurdu, limon kabuğu ve suyu ilave edilir. Pürüsüz bir hale gelince kuru üzümler ilave edilir.
3. Milföyler biraz açılır ve kenarlarına yumurta akı sürülür. Milföyün ortasına birer kaşık haşhaşlı harçdan ve yoğurtlu harçdan ilave edilir. Hamurun köşeleri ortaya doğru katlanır ve dikkatlice üstüste gelicek şekilde yapıştırılır. Haşhaşlı bohçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dikkatlice yerleştirin. Kalan yumurta ve 1 çorba kaşığı süt karıştırılıp milföylerin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece ayarlı fırında 20 dakika pişer. Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpilir.
 

Hiç yorum yok: