Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Eylül 2013 Pazartesi

BADEMLİ KEŞKÜLLÜ PASTA

 
''Dr. Oetker'in Tatlı yapıyorum tarif serisinden'' bademli pasta.
 
12 kişilik
Malzemesi
 
Hamur:
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
200 gr. oda sıcaklığında yumşamış margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı limon suyu
4 yumurta
yarım su bardağı file badem
 
Krema:
2 poşet hazır keşkül
1 litre süt
2 çorba kaşığı pekmez
100 gr oda sıcaklığında yumşamış margarin

 
1. Derin bir kapta margarin ve pudra şekeri, vanilya ve limon suyunu mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu elleyerek ilave edip 1 dakika daha çırpın. 28 cm çapındaki yağlanmış kalıba yayın. Üzerine bademleri serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında pişirin.

2. Süt pekmez ve 2 poşet keşkülü karıştırıp pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Margarini mikser ile pürüsüz hale gelinceye kadar çırpın. Keşkülü ilave edin ve 3 dakika daha çırpın.

3. Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin, araya keşkülü sürüp tekrar kapatın. Buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Bademleri kendi hazırlamak isteyenlere: File badem hazırlamak için bademleri sıcak suda 5-10 dakika bekletin. Sudan çıkartıp kabuklarını soyun ve bıçak yardımı ile ince dilimleyin.

Hiç yorum yok: