''Dr. Oetker'in Tatlı yapıyorum tarif serisinden'' bademli pasta.
12 kişilik
Malzemesi
Hamur:
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
200 gr. oda sıcaklığında yumşamış margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı limon suyu
4 yumurta
yarım su bardağı file badem
Krema:
2 poşet hazır keşkül
1 litre süt
2 çorba kaşığı pekmez
100 gr oda sıcaklığında yumşamış margarin
1. Derin bir kapta margarin ve pudra şekeri, vanilya ve limon suyunu mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu elleyerek ilave edip 1 dakika daha çırpın. 28 cm çapındaki yağlanmış kalıba yayın. Üzerine bademleri serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında pişirin.
2. Süt pekmez ve 2 poşet keşkülü karıştırıp pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Margarini mikser ile pürüsüz hale gelinceye kadar çırpın. Keşkülü ilave edin ve 3 dakika daha çırpın.
3. Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin, araya keşkülü sürüp tekrar kapatın. Buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis yapın.
Bademleri kendi hazırlamak isteyenlere: File badem hazırlamak için bademleri sıcak suda 5-10 dakika bekletin. Sudan çıkartıp kabuklarını soyun ve bıçak yardımı ile ince dilimleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder