Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Eylül 2013 Çarşamba

PAÇAVRA BÖREĞİ

 
Bugün sizlerle cok pratik bir börek tarifi paylasmak istiyorum. Hazırlaması çok kısa sürüyor. 1 gece önceden hazırlanıp buzdolabında bekletildiği için kahvalti hazirlarken hemen hazir oluyor.
Malzemesi:
  • 2 yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 100 gr beyazpeynir
  • 100 gr kaşarpeynir
  • karabiber, tuz
1. Kaşar rendelenip beyazpeynir ufalanır. Yumurtalar iyice çırpılır, süt, karabiber ve biraz tuz ilave edip iyice yedirilir. Peynirler ilave edilir ve karıştırılır.
2. Dikdörtgen borcam yağlanır, yufkadan bir parça koparıp tepsiye yerleştirilir. Geri kalan yufka parçalanarak harçın içine karıştırılır. Borcama harç boşaltılır. Bir gece buzdolabında bekletilir.
3. Üzerine parçalanmış tereyağ dağıtılır. Önceden ısıtılmış, 200 derece ayarlı fırına sürülür ve 30 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok: